Balinese kalimba 12,5 cm
search
  • Balinese kalimba 12,5 cm
  • Balinese kalimba 12,5 cm
  • Balinese kalimba 12,5 cm
  • Balinese kalimba 12,5 cm
  • Balinese kalimba 12,5 cm
  • Balinese kalimba 12,5 cm
  • Balinese kalimba 12,5 cm
  • Balinese kalimba 12,5 cm

Balinese kalimba 12,5 cm

€ 14,95
Inclusief belasting

Een handgeschilderde Kalimba (duimpiano) uit Bali, deze kalimba is 12,5 cm breed. 

Aantal

  Veilig Winkelen (SSL)

Bij ons kunt u veilig online winkelen!

  Snelle Levering

voor 16:00 uur besteld morgen in huis

De Balinese Kalimba 12,5 cm kopen

Een Kalimba is een klein instrument van hout met unieke schilderingen, deze kalimba wordt gemaakt in Bali en is 12,5 x 7 cm in formaat. Let op! Dat wat je ontvangt kan afwijken van de foto, elke kalimba is uniek qua schildering!

De werking van de Balinese kalimba

Hoewel de kalimba traditioneel een Afrikaans instrument is, heeft het in Bali en andere delen van de wereld een plek gevonden binnen lokale muziekpraktijken. In Bali kan het gebruikt worden voor persoonlijke meditatie, als onderdeel van muzikaal onderwijs, of als een instrument voor toeristische souvenirs die de rijke culturele tradities van het eiland weerspiegelen.

Educatief instrument: Vanwege de eenvoudige speelwijze wordt de kalimba vaak gebruikt als een introductie-instrument in muziekonderwijs, vooral voor kinderen.

Meditatief en therapeutisch: De zachte, melodieuze klanken van de kalimba zijn ideaal voor ontspanning en worden gebruikt in therapeutische settings om rust en welbevinden te bevorderen.

Speelwijze

Tokkelen: De speler houdt de kalimba in beide handen en gebruikt de duimen om de metalen tongen naar beneden te drukken en los te laten, waardoor de tongen trillen en geluid produceren. De techniek kan variëren van eenvoudige melodieën tot complexere akkoorden en ritmes.

Vibrato en Resonantie: Door de kalimba tegen het lichaam te houden of door de klankkast licht te bewegen, kan de speler subtiele vibrato-effecten en een diepere resonantie creëren.

Disclaimer: Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is. Hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm ten goede zou kunnen komen, is het niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten. In tegendeel! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij jouw arts! 

Bestel direct online

Past de kalimba helemaal bij jou of in jouw praktijk? Of heb jij behoefte aan de ontspanning en harmonie die de kalimba te bieden heeft? Bestel de kalimba dan direct online en ervaar zelf hoe de kracht van muziek jou extra steun biedt.

4135
89 Items