YogaStyles Meditatiekussen Blauw 5e Chakra
search
  • YogaStyles Meditatiekussen Blauw 5e Chakra

YogaStyles Meditatiekussen Blauw 5e Chakra

€ 36,50
Inclusief belasting

YogaStyles- Chakra Collection

Prachtig geborduurde meditatiekussens met diverse chakra symbolen. Elk meditatiekussen is gevuld met gezuiverd boekweitkaf. Het meditatiekussen heeft een diameter van 30 cm en een hoogte van 13cm. Elk kussen heeft katoenen binnenhoes met rits.

 

Aantal
Laatste items in voorraad

  Veilig Winkelen (SSL)

Bij ons kunt u veilig online winkelen!

  Snelle Levering

voor 16:00 uur besteld morgen in huis




Het Vijfde Chakra, voorgesteld met zestienbloembladen. De zaadlettergreep in het midden is ham. De tattva (heilige waarheid) is het element ruimte.

 

 

Vishuddha of Vishuddhi (विशुद्ध) is Sanskriet voor reinheid en is het vijfde chakra volgens de tradities binnen het hindoeïsme en yoga, waarbinnen chakra's lichamelijke, emotionele en spirituele componenten bevatten.

Vishuddha bevindt zich ter hoogte van de keel en wordt geassocieerd met de vorming van het klank- en spraakcentrum.

 

 


Spirituele betekenis:
Lichamelijk

Een evenwichtige, volle stem, een goede ademhaling en ontspannen nek-, kaak- en schouderspieren zouden aangeven dat de energie in de Vishuddha-chakra vrij kan stromen. Slecht stromende energie in de keelchakra zou staan voor een stokkende, hese, snel vermoeid klinkende stem. Een verzwakt keelcentrum zou volgens de filosofie leiden tot problemen met de keel, schildklier, struma, oorpijn, tandpijn of tandvleesontsteking.


Emotioneel:

Vishuddha wordt gezien als hulp voor de ontwikkeling van het woordbewustzijn en de volgens de filosofie zouden mensen met een goed ontwikkeld keelchakra goed kunnen spreken en gemakkelijk iemands vertrouwen winnen. Het vijfde chakra staat voor de verbinding van het hartcentrum met de voorhoofdchakra en wordt beschouwd als de bemiddelaar tussen voelen en denken. Dit chakra wordt verondersteld ze op elkaar af te stemmen, waardoor het ene niet de overhand krijgt over het andere.


Symbolisch:

Vishuddha wordt geassocieerd met de volgende symbolen:



    • Goden: Ambara, Sadashiva and Shakini

    • Element: ruimte

    • Dier: de olifant Gaja

    • Lichaamsdelen: adamsappel, klieren en oren

    • Planeet: Saturnus



Alternatieve namen:

    • Tantra's: Akasha, Dwyashtapatrambuja, Kantha, Kanthadesha, Kanthambhoja, Kanthambuja, Kanthapadma, Kanthapankaja, Nirmala-Padma, Shodasha, Shodasha-Dala, Shodasha-Patra, Shodashara, Shodashollasa-Dala, Vishuddha, Vishuddhi

    • Veda's (latere Upanishads): Kantha Chakra, Vishuddha, Vishuddhi

    • Purana's: Vishuddha, Vishuddhi
ccblauw5echakra
2 Items

Datasheet

Kleur
Blauw
Werking
Chakra blauw